august 13, 2024

Landbruks- og matministeren besøkte Grønn Gjødsel

ved: Cathrine Sjølie Nielsen

Fredag forrige uke besøkte landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) den nye fabrikken til Grønn Gjødsel på Rudskogen i Rakkestad kommune.
Grønn Gjødsel
Grønn Gjødsel

Grønn Gjødsel produserer organisk og mineralorganisk gjødsel, og ble nylig kjøpt opp av Yara. Fredag forrige uke kunne de ønske landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) velkommen til sin nye fabrikk da han var i Rakkestad i forbindelse med det lokale arrangementet Markens Grøde. Ordfører i Rakkestad, Karoline Fjeldstad (Sp), deltok også på besøket.

Janet og Lars Evju, som etablerte Grønn Gjødsel AS i 2010, fortalte om selskapets utvikling fra de startet opp med produksjon av organisk gjødsel på egen gård i Rakkestad på midten av 1980-tallet, til de nå er en ledende produsent av organisk og mineralorganisk gjødsel i det norske markedet.

gg

 

grønn gjødsel 2


Markedsjef i Yara Norge, Anders Trømborg, fortalte at oppkjøpet av Grønn Gjødsel er en viktig strategisk investering innenfor organisk og mineralorganisk gjødsel, og at det er et av flere oppkjøp av organiske gjødselprodusenter i Europa de siste par årene. Han var tydelig på at sirkulærøkonomi og tilbakeføring av næringsstoffer blir viktig fremover.

grønn gjødsel


Besøket ble avsluttet med omvisning i de nye produksjonslokalene, der Lars og Janet gav gruppa et innblikk i hvordan produksjonen av organisk og mineralorganisk gjødsel foregår.

grønn gjødsel 3